IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия и Франция в спор за бъдещето на Европа

Французите са заслепени от идеята за собственото си историческо величие, смята германски икономист

14:00 | 20.04.14 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	Германо-френските икономически отношения станаха обект на осмиване по време на традиционния карнавал в Дюселдорф. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германо-френските икономически отношения станаха обект на осмиване по време на традиционния карнавал в Дюселдорф. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 15:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

11
rate up comment 3 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
Не мога да разбера,защо някои свързват "даването" и "получаването",единствено с вноските към ЕС и получаваните "еврофондове".Да оставим настрана факта,че тези еврофондове са реално плащания за услугата,която "централата" плаща на политиците,предоставили и за безконтролно разграбване на територията,заедно с аборигените.Какво още даваме и не се вижда:-на опериращите в страната ни чуждестранни(западни) банки неколкократно по-високите лихви с които оперират у нас,отколкото в собствените си страни;- на западните корпорации,специални монополни права,чрез които да извличат монополно по-високи печалби,които отиват на запад;- на западните търговски вериги,да си продават всякакви *** на аборигените и да мачкат родното производство - получените печалби от тези продажби,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ ПАРИТЕ ИЗПРАТЕНИ ОТ ГАСТАРБАЙТЕРИТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И РОДНИНИ,отиващи директно на запад.Сега помислете си,дали страната ни е получател,или е донор и в какви размери е това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
ние не плащаме ли повече от колкото вземаме от ЕС, че да ми разправяш, че трябва да сме благодарни за нещо??? И не ми отговаряй-ми щото толкова усвояваме-като погледнем % другите страни колко усвояват, то ние сме барем колкото тях-самата система е така направена, че да не усвояваме много, а субсидиите ни са в пъти по-малки, квотите ни са намалени, младите хора избягаха, но иначе празнословци като теб, мислещи с телевизора ми обясняват колко е страхотно да ни смачкват икономически! Та тая думичка донор май е измислена за телевизоромислещи(иванов им вика маймуни) като теб-щото, както споменах, БГ дава повече от колкото взима(по-скоро е на кантар, де). А защо сега са много пенсионери, а преди са били малко??? СЛяп ли си, че не1 500 000 работеши БГ в чужбина-това пак ли е щото сме раждали малко? И да знаеш-малката раждаемост е компенсирана от ниската смъртност от болести и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 2
MZ/X
преди 10 години
Под понятието пенсионери и *** на Европа имах предвид всички държави в ЕС, които не са донори, а живеят на гърба на на данъкоплатците в държавите донори!Що се отнася до истинските пенсионери, там проблемът е съвсем друг! Сегашните пенсионери са били много като млади и са издържали малка бройка пенсионери. Сегашните млади данъкоплатци обаче са малко, а пенсионерите са много. За това от част са виновни сегашните пенсионери, които не са раждали достатъчно деца! Пенсионната система в момента не работи като застраховка, а като данък за актуалните работещи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
MZ/X
преди 10 години
В момента партиите си вземат "рентата" от европейските фондове а обикновенните хора не усещат нищо. Обикновените хора не се ли возят на метро, не ползват ли магистралите, не получават ли работна заплата от проектите по европейски програми и т.н. Какво очакваш? Европа да превежда директно по сметката на всеки българин месечно по 1000 евро за да може да усетиш ефекта? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
понеже тия пенсионери вече са си дали данът...не ти ли се струва тъпо да са си платили за услуга(спокойни старини) и сега да не могат да се възползват от нея. Това ли е правилното??? Да те питам ти на колко си години?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Командва този, който е дошъл на тази земя и чийто лични данни са създадени и присвоени от банките, за да печатат пари на тяхна база!Кой направи хората дебтори с раждането им?Кой обезмисля живота им, като им налага правила в името единствено и само на мъртви корпорации?А пенсионерите и ***, са само един от инструментите, да се държат изкъсо останалите, които току виж решили да променят системата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
Ти наистина си неспасяем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 5
trendline
преди 10 години
Ами жалко тогава за такъв ЕС. Колко време ще просъществува? За разлика от нас , на Запад националистическите партии и движения набират популярност и нещата ще се решават по друг начин. Предстои да видим.Не забравяй , че при демокрацията и измислените "западни ценности" един "***" или "пенсионерски" глас има същата тежест както на един образован работещ човек.В момента партиите си вземат "рентата" от европейските фондове а обикновенните хора не усещат нищо. Това не означава ,че модела ще върви до безкрай. Сегашното плашило Русия им идва дюшеш за да паникьосват простолюдието с руските танкове, които за дни ще прекосят половин Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
MZ/X
преди 10 години
Няма бъдеще за една общност, където всеки дърпа чергата към себе си.Исторически погледнато Европа никога не е била толкова единна, като днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 2
MZ/X
преди 10 години
Командва този, който плаща парада и така и е правилно! Не може *** и пенсионерите да определят как да се харчат парите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още